Hoppträning 20 oktober

Igår hopptränade jag för Daniel Svensson. Jag har försökt få plats i hans grupp ett tag och igår så var jag med för första gången. Träningen var kaos, vi var åtta ekipage i ett ganska litet ridhus med för många hinder. Jag kände att jag inte fick ut så mycket av träningen som jag hade hoppats men det kan berott på att det blev lite fel med grupperna. 
 
Det gick inte riktigt som jag planerat och jag fick en avramling innan träningen ens hade börjat. Det var en liten räser b-ponny med på träningen som Evita tyckte var riktitg läskig. Hon kom galopperande på en volt och såg inte att jag kom på spåret så det slut med att jag och Evita blev inträngda i ett hörn mellan ponny och väggen. Evita fick panik och när jag väl fick fri väg framåt så bockade Evita och slängde sig till vänster. Jag satt lite framåtlutad för jag skulle lugna henne men den sitsen gynnade inte direkt när hon flög åt sidan. Jag åkte av framåt på höger sida och fastnade med foten i stigbygeln. Första tanken jag fick var att nu bryter jag benet, men jag kom ur rätt fort och hamnade på marken. Andra gången jag trillade av så flög jag rätt in i en oxer. Hon har aldrig vägrat så förut men efter att vi krasha in i oxern förra gången så har hon blivit lite fegare. Vi kom bra in på oxern men jag släppte skänkeln precis innan och det var bara jag som ville hoppa då. Jag landade rätt på oxern och rev några bommar men det gick bra ändå. Jag borde ha skadat mig mer än vad faktiskt gjorde. Har lite ont i huvudet idag men för övrigt så är det lugnt.
Vi jobbade på att Evita skulle hoppa ordentligt och istället för att höja hindren så hoppade jag en mindre bana med lägre hinder så att hon inte skulle tycka att det var roligt. Daniel sa att hon var en väldigt vaken häst och vi fokuserade mest på att lugna henne och få ett bra flyt genom banan. Sista rundan var fin men jag är som sagt inte jättenöjd med träningen. Det hade varit bättre med mindre grupper och större ridhus så att jag hade fått mer hjälp och plats. Daniel var duktig och jag skulle gärna träna för honom igen.