Dressyr 31 Augusti

Evita fick gå ett dressyrpass i paddocken idag. Hon kändes lite seg så målet med träningen var att få henne att lyssna och vara framför skänkeln. För att få henne till det läget valde jag att fokusera på två övningar, skänkelvikning och öppna.
 
I framridningen så skrittade vi extra länge och jobbade på rakt och böjt spår med hjälp av fyrkantspåret och A volten. Eftersom jag inte hade planerat att galoppera utan bara jobba henne i skritt och trav så galopperade jag inte i framridningen heller.
 
Övningen som jag började med var skänkelvikning (bild till vänster). Banan är inte så stor och jag ville inte tvära för mycket så jag valde att använda mig av kvartslinjen och långsida. Hon var lite grinig i början och tjurade emot skänkeln men då fick hon bara eftergift, framåtdrivning och rakriktning. När hon blev sån så avbröt jag skänkelvikningen och red rakt fram. Det blev bättre och efter en stund i båda varven började hon lyssna riktigt bra undan skänkeln. Andra övningen var öppna (mitten bilden). Jag gjorde en förlängd hörnlinje, öppna på långsidan fram till sista bokstaven och därefter rakrikta innan hörnpassering. Hon var ganska mjuk efter skänkelvikningen vilket gjorde det enklare från start i de öppna. Jag valde att göra förlängda hörnlinjen istället för hörnpassering för att få henne att tänka hela tiden och rakrikta mellan övningarna där hon jobbade böjd i kroppen. Efter denna övningen var hon i det läget jag ville ha henne, att hon lyssnade och var framme för skänkeln. Jag red båda övningarna i både skritt och trav men satte mest press på henne i skritten. Som avslutning travade vi utmed fyrkantspåret och använde oss av A volten (bild till höger). Jag lät henne sänka huvudet och gav lite extra lång tygel. Medans hon fick trava av passade jag på att träna mig själv lite och red lätt utan stigbyglar för att träna min balans och styrka. Evita var inte så fin i början men det släppte i slutet, så jag är nöjd med passet :)